Alanya Belediyesi 1. Engellilik Araştırmaları Kongresi’ne Katıldı

Yerel Haber
Alanya Belediyesi 1. Engellilik Araştırmaları Kongresi’ne Katıldı
IHA
Alanya Belediyesi, İstanbul ve Hacettepe  Üniversiteleri’nin işbirliği ile düzenlenen, 1. Engellilik Araştırmaları Kongresi’ne katıldı.
İstanbul Üniversitesi Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen 1. Engellilik Araştırmaları Kongresi’ne Alanya Belediyesi adına katılan Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi psikologu Esra Yemez, Engelsiz Kent Alanya sunumunu gerçekleştirerek, katılımcılara Alanya’daki engellilere yönelik çalışmaları anlattı.
Engelsiz kent yönetmeliği büyük ilgi gördü
Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi psikologu Esra Yemez katılımcılara, Alanya Belediyesi’nin engelli birey ve yakınlarına yönelik yaptığı tüm çalışmaları anlattı. Katılımcılara, “Herkes İçin Alanya” projesi kapsamındaki projeler, uygulamalar ve çalışmalar aktarılarak, tüm vatandaşların sorunsuz bir şekilde yaşayabileceği bir kent oluşturmanın temel amaç olduğu vurgulandı. Özellikle “Engelsiz Kent Yönetmeliği” katılımcılar tarafından büyük ilgi görürken, yönetmeliğin birçok yerel yönetim ve kuruluşa öncülük yapabilecek nitelikte olduğu görüşü paylaşıldı.
Etiketler: İstanbul, hacettepe, İstanbul Üniversitesi, Alanya, Antalya Haberleri

27/12/2016